5-6 AY PORTFÖY - arpasıbol

Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetİm şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu sayfada yazılanlar sadece kişisel görüşlerdir . Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, bu sayfada yer alan bilgi ve yazılara dayanılarak yatırım yapılmamalıdır..Bu blog tasarruf ve birikim alışkanlığımı dinamik tutmak için açılmıştır .

5-6 AY PORTFÖY





Tam 2 ay 5 gün geçmiş yazmayalı birçok şey oldu ancak 2 saat ayırıp yazabilirdim . Çok doğru ancak yazmaya elim gitmedi . Bu süreçte sınav takvimim kabusun başlangıcı oldu , tam 10 gün tek hafta sonu ile aralıksız sınavlarımı verdim . Bitti ardından açık öğretim iktisat sınavları vardı o ara anneannem hastaneye yattı . Birçok şey oldu . Ben zıvanadan çıktım . Harcamalarım , kilom arttı . Fakat yatırım serüvenime ara verecek bir duruma düşmedim çok şükür . 
Harcamalarımın artması beni biraz daha borçlandırdı . Ancak kontrol altında . Yeni yıl yeni umutlar yeni hedefler . Her şeyden önce borçlarımda eksilmeye gitmeye başlama zamanım geldi . Mezun olmama tam 17 ay var . Kullandığım iki ihtiyaç kredim vardı mezun olacağım tarih 2024 haziranda bitiyor . 3 kredi kartım var kullandığım . Öncelik küçük bakiyeli olanda . Ocak zamlarıyla küçük kredi kartımı %90 oranında dolduruyorum . Diğerlerini ise Nisana kadar elimden geldiğince dolduracağım . Nisanda tatil planım var . Ancak bildiğiniz tatillerden değil . Ben genel olarak arkadaş seven birisi değilim . Herkese mesafeli davranırım . Bu nedenle arkadaşım yok . Bu hayatta vakit geçirmekten keyif aldığım tek şey arabam . Ehliyetimi ve ilk arabamı 2019 da aldık . Ve cumartesi itibariyle 50 bin km yol yapmışım 3 senede . Ben ehliyetimi aldığımdan beri her yıl nisan ayında uzun yola çıkıyorum . 1000 km yol yapmadan dönmüyorum . Bir şehir belirliyorum ve o şehri geziyorum . Yakın olması hasebiyle Urfa , Adana , Antep tamam . Ölmez de sağ kalırsam bu nisan hedef  Mardin . Bunu neden anlattım çünkü birkaç haftadır düşünüyorum . Benim bu yatırım serüveninden beklentim ne diye . Ev ? Araba ? Yat ? Kat ? . Yatırım miktarlarıma bakılırsa mucize olmazsa zor gibi . O halde bu hayattaki tek zevkim olan nisan gezilerimin masraflarını karşılaması beni tatmin eder . Şimdiye kadar suyuma , içeceğime kadar arabaya atıp , en ucuz gecelik konaklama olan arabada konaklama yaparak  geziyorken bakarsınız ileri de 5 yıldızlı otellerde konaklar şehirlerin gezilmesi gereken her mekanına cebimi düşünmeden gezdirecek bir portföye ulaşırım . Bunu en makul ve rasyonel bir hedef olarak gördüğüm için koydum . Bundan fazlasına yok demem elbette :) . Kul kurar kader gülermiş derler . 

Şundan bahsetmeden geçemeyeceğim . Ben üniversiteye başlamadan önce hiçbir hobim yoktu . Babasız büyüyen bir çocuk olarak hep düşünürdüm eğer ileride çocuğum olursa onunla ne gibi aktiviteler yaparım diye . O yüzden üniversiteye başladıktan sonra kalıcı bir kaç hobim olması için uzun beyin fırtınaları yaptım . Bunların sonucunda bisiklet sürmeye karar verdim . Diğeri ise yemek yapmak oldu doğal olarak :) . Dışarıdan yemek yemeyi kesip yemek yapmayı öğrendim . Annem sayesinde uzun uğraşlar verip yemek yapmayı öğrendim . Dolmasına sarmasına mantısına kadar hepsini öğrendim . Malzemem varsa her yemeği yapabilirim . Neyse geçen ay 3. hobi olarak puzzle yapmaya karar verdim . Ve bunun sonucunda iki puzzle aldım . 500 ve 1000 lik . 500 lük olanı bitirdim . Şuan 1000 likteyim . 

Neyse bu kadar boş yaptıktan sonra gelelim yaptıklarıma .

Her şeyden önce yukarıda bahsettiğim gibi biraz açıldım . Buna bir dur demek gerek ancak hem bedenen hem madden olmalı . O nedenle radikal bir kararla sonuncu harcamada olsa bir spor salonuna yazılmaya karar verdim . 3 aylık 800 TL ' ye anlaştım. Yarın ödemesini yapıp başlayacağım . Ya o kaç lot x hissesi eder boğazını tut diyenler olabilir . Ben  bu kilo verme işinde profesyonelim . Yıllardır yaşadığım tecrübeler neticesinde başka çıkış yolumun olmadığına karar verdim . Çünkü benim kilo vermem için spor şart ve benim tek imkanım bisiklet ancak kış ayında bu mümkün değil . O nedenle kredi kartı ve açık hesap faizleri bu denli düşükken son borçlanmamı sağlığım için yapacağım . 

Bu iki ayda alımlarıma ara vermediğimi söylemiştim . 

1- AYLIK DÜZENLİ ALIMLAR 

Kasımda 357 TL ve bu ay 380TL lik alımlar yaparak geçirdim.

Bir de 2 yıldır takip ettiğim bir kripto parayı çok düşünce 500 TL lik alım yaptım  .

Ne zaman tatmin edici kar ederse satacağım . Ve hooop borsaya geçeceğim .  

  KASIM-

ARALIK-




















2-H.O ORTALAMA :

Hareketli ortalamaları artık düşüşlerde lot artırmak için kullanacağım . Bildiğiniz gibi alt sat yaparak bir yere varılamayacağını 4. ay dolmadan delilli ispatlı olarak bir kez daha anlamış oldum . Zaman her şeyin ilacı :)

3-BORÇLULUK DURUMU : 

Yukarıda bahsettiğim gibi borçlanma konusunda biraz ileri gittim ancak bu benim kaldıramayacağım bir duruma asla gitmez bu bilinçteyim ve her şey mezun olacağım güne endeksli bir şekilde ilerliyorum . Limitlerim 4 ayda ciddi oranda arttı . Bunu lehime kullanacağım . Tam doluluk oranlarımı ilk fırsatta excel de güncelleyeceğim . Limitlerimi yazdım ancak doluluklarda ufak tefek eksikler var . 

4-NAKİT VARLIK : 

Bu ay nakit açısından bol bir ay geçiriyorum anneden harçlıklar maaş vesayre derken nakit kasa şuan için 3120 TL . 

Son olarak genel durum excel tablosu :





Yazmak için geciksem de alım yapmak için aciz duruma düşmedikten sonra vazgeçmeye hiç niyetim yok . Koleksiyonerler gibi uzun yıllar biriktirmeye devam edeceğim . İlk YARIM YILIM (6.ay) hayırlı olsun darısı nice 6 aylara .






Yorum Gönder

0 Yorumlar