3. AY PORTFÖY - arpasıbol

Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetİm şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu sayfada yazılanlar sadece kişisel görüşlerdir . Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, bu sayfada yer alan bilgi ve yazılara dayanılarak yatırım yapılmamalıdır..Bu blog tasarruf ve birikim alışkanlığımı dinamik tutmak için açılmıştır .

3. AY PORTFÖY

.


Merhaba ,

Bir ay daha geçti ömürden . Bu ay çok sıkıntılı geçti benim açımdan . Dişimi yaptırıyorum . Baya zor geçen günlerdeyim . Okullar açılıyor . Masraflar artmaya devam ediyor . Sadece ıvır zıvır harcamalarım bu ay neredeyse 1000 TL oldu . Aslında bu ay alım yapamayacak gibiydim . Allah nasip etti . Maaş promosyonum kurtarıcı oldu . Daha elime geçmedi ama önden yüklemeli bir şekilde alım yaptım . 

Dişçiye yaptığım 4000 TL ödemeden bahsetmiyorum bile kaç adet x hissesi yapacağını siz hesaplayın ancak sağlık tabi bir yerde  :) .

Tabi bu ay ağırlığım borsada olmadı . Geçen ay ağırlığı az olan ama bu ay fazla olan kıymetli maden yatırımı yaptım . 


Neyse çok uzatmadan portföye geçeyim . 
Geçen ay başlayan ralliyi elbette izleyerek geçirdim .
Ne ralliler görecek bu gözler . Allah sağlıklı ömür nasip ederse neler neler göreceğim . 

Kötü haber ise şu bu rallide ilk aldığımız portföydeki lotlarımız maalesef satış kararıyla karşı karşıya kaldı . Yükseliş tatlı geldi ve satıldılar . Saygı duyuyorum ben portföyümü tutuyorum . Ve satmayıda düşünmüyorum . 
Bilindiği gibi kendimi eylediğim hareketli ortalama denemesi yaptığım portföyümde işler ise iyi gidiyor 500 TL üst limiti azıcık aşsamda sorun yok . Kazanıyor :D .

Sigara azaltma portföyü ise durağan tütünden tekele geçiş zorluydu başardım ancak tekelide yarı yarıya şuan itibariyle azaltamadım . Ama bunu da başaracağım . 

Ayrıca işlemlerimi yaptığım kurumları değiştirip tek bir yerde topladım . 
O nedenle ortalamalarımda yanılabilirsiniz excel tablosunda net olarak durumu takip edebiliriz. 

1- AYLIK DÜZENLİ ALIM PORTFÖYÜ 


2- H.O PORTFÖYÜ 


3- SİGARA PORTFÖYÜ



Excel tablosu halinde son durum : 




Nakit varlık :  220 TL 

Son olarak Merkez bankasınca açıklanan döviz kurlarının hali : 


Bu ay böyle geçti , Allah bereketini artırsın . 


Yorum Gönder

0 Yorumlar